Новые компьютеры

воскресенье, 28 февраля 2016 г.

Lenovo b590 характеристика


lenovo b590 характеристики.
 (Скачать драйвера. Первый файл 1, файл 2).Придбав цей апарат 2 тижні тому. Відгук не поспішав писати, оскільки потрібно було попрацювати з ним. Брав на заміну нетбуку 2009-го року випуску Samsung N140 чудово працює на цей момент. 
    Тому мої подальші порівняння/описи будуть спиратися на колишню «машинку». Вибирав за критеріями «ємність акумулятора/тривалість автономної роботи», «матовий екран», «тип процесора», «тип відеокарти», «обсяг ОЗУ». Екран має матове покриття, як не крути, але бликує екран відволікає увагу і напружує очі. 
    Це як плюс екрану. Як мінус кут огляду, він поганий. Звичайно коли вибираєш, то цілком відповідаєш за свій вибір.       Але в даному випадку при аналогічному тип матриці TN+film, як і в колишньому нетбуці кут огляду мені здався навіть гірше. Можливо це пов'язано з розміром екрану, (більшому ніж нетбук). Акумулятор, чудова ємність 48 Вт гарантує до 5-ти (за іншими джерелами до 6-ти годин роботи), але не виявив таких "штучок" як продовження терміну служби акумулятора (Battery Life Extender). Ідея цього режиму полягає у неповному заряді акумулятора, до 85% до 100%. Що значно подовжує термін служби. Процесор Pentium 2030M 2-х ядерний, судячи з сайту Intel дуже схожий на сучасний Intel Core i3. Навіть споживання таке ж 35 Вт, такі ж тих-норми 22-нм. При цьому ноутбуки з Pentium 2030M коштують відчутно дешевше проти Core i3. Виходить як у тій рекламі «навіщо платити більше?». Оперативка 4 Гб і шина в 1600 МГц як на мене, дуже додали «спритності».
читать дальше:
   Приємно що є куди розширювати (у старому нетбуці в свій час розширював). Клавіатура мене не порадувала, дуже хотілося з вбудованою підсвічуванням. Але на жаль, це інший ціновий сегмент, і викласти зверху ще 120% вартості цього ноут я не був готовий. Так само, дуже хотілося символи кирилиці і латиниці на клавішах спостерігати в різних кольорах. Інакше, якщо вечорами тупишь, то починаєш плутатися. Так само образило відсутність символів "і, ї" на відповідних клавішах. 
    У самсунга це як само собою зрозуміло. Система охолодження дуже сильно порадувала, вона напрочуд тиха, при цьому ноутбук гріється значно менше, ніж мій колишній нетбук, який я вважав енергозберігаючим. Шум системи охолодження сильний тільки при перезавантаженні іл включенні, і тільки перші 2 секунди. Не можу назвати це недоліком, навіть навпаки, це схоже на функцію виштовхування пилу, що осіли на пластинах радіатора. Самим гучним виявився оптичний привід, але оскільки користуватися ним доводиться вкрай рідко, то можна сказати практично не заважає. Дискретна відеокарта, на мій погляд, вельми розумна, хоча мені вона зовсім не була потрібна, т. к. в сім'ї іграми ніхто не захоплюється і карта потрібна тільки для роботи, так як планую зайнятися 3D проектування. А тепер скажу про дуже поганому в цьому ноут. Як виявилося з аудіороз'ємів всього 1. Тобто дротову гарнітуру з вбудованим мікрофоном (2 гнізда) не підключиш. Але не це найстрашніше. Страшенно засмутило те, що аудіо роз'єм і динаміки безпосередньо зав'язані один до одного. І коли підключаєш навушники, для того що-б нікому не заважати прослуховуванням музики, або переглядом фільму, то звук досі лунає з динаміків. Може комусь це і не важливо, але для мене це було повним сюрпризом так, що був готовий нести повертати. Зараз питання ще не вирішено, поки що подумую про покупної або виготовлення саморобної зовнішньої аудіокарти, на базі чіпа PCM2704. Драйвера довелося збирати по всіх просторах інтернет. 
   Проблема в тому, що на сайті саппорта ленів є, але не всі драйвера. Якісь контролери шин, і якісь ще unknown device довелося вишукувати по всіх просторах Internet, що зайняло майже 2 дні. Причому вдалося вляпатися у китайську вірусну рекламу і китайські пошуковики, видалення яких ще відняло 2 години часу. Звичайно з драйверами краще, ніж у ASUS, але могли б довести справу до розуму. І на жаль, для Nvidia GeForce GT 720M не виявилося драйверів для Win XP. На ноут встановлено 2 операційки, т. к. під Win 7 і вище дві відносної старі програми необхідні для професійної діяльності просто не пішли. І всі ці режими сумісності з XP просто "до лампочки". Від себе поставлю 4+ по 5-ти бальній системі. Рекомендую.
    Переваги: Матовий екран, ємний акумулятор, обсяг і швидкість ОПЕРАТИВНОЇ пам'яті, тип процесора частота і його споживання, практично холодний в процесі роботи, дуже тихий.
Недоліки: Всього 1 аудіороз'єм безпосередньо зав'язаний з динаміками, драйвера довелося дозбирати, тип матриці (поганий кгол огляду), відсутність символів "ї, Ї", одиннаковые кольору кириличних і латинських символів клавіш. Монотонні кольору клавіатури.

Комментариев нет:

Яндекс.Метрика
Рейтинг@Mail.ru