Новые компьютеры

понедельник, 28 марта 2016 г.

Обзор ноутбука Dell Inspiron 7559 прыжок в другой сегмент

  Ноутбуки Dell серії Inspiron завжди ставилися до класу бюджетних пристроїв, але з приходом процесорів покоління Skylake та економічної кризи на території РФ ціна на нові Inspiron піднялася до 50 тисяч рублів. У нас же і зовсім виявилася модель вартістю вдвічі вище, але скоріше навіть геймерська, ніж мультимедійна. Чи варто воно того?
  Зміст
  Герой сьогоднішнього огляду був представлений публіці на початку року разом з протестованих нами раніше XPS 15 з «безрамковий» екраном. У компанії Dell переглянули свій підхід до створення мультимедійних моделей і випустили на ринок кілька версій 15,6-дюймового ноутбука серії Inspiron, що помітно відрізняються один від одного як за зовнішнім виглядом, так і по начинці.
   За основу були взяті двох - і чотириядерні процесори Intel Skylake і останні дискретні відеокарти від AMD і NVIDIA. До нас у лабораторію потрапила сама потужна модифікація, яка розрахована на вимогливого користувача, не сильно обмежений у фінансах. Виникає лише одне питання: наскільки підібрана оптимальна конфігурація з урахуванням встановленої ціни? Спробуємо це з'ясувати.
Зовнішній вигляд
Над дизайном Inspiron 7559 в Dell попрацювали на славу. Тут немає химерності, властивої ігрових рішень, при цьому назвати ноутбук бляклим в порівнянні з ними язик не повернеться. Через відсутність глянцевих вставок модель не виглядає дешево і вигідно відрізняється від більш доступних мультимедійних рішень, в тому числі від побратима по цеху – Dell Inspiron 15 5559. «Лаконічність у всьому» — приблизно такий слоган підійшов би герою огляду.
  У ноутбуці використовується виключно матовий пластик різної фактури, причому у різних елементів корпусу злегка різний відтінок. На ігрову начинку, нехай і середнього рівня, натякають вставки червоного кольору, розміщені на верхній кришці (логотип), навколо області тачпада і над клавіатурою.
  Дисплей відкидається на максимально можливий для використовуваного механізму кут близько 135 градусів. Кришку можна відкрити, не притримуючи сам ноутбук, і навіть тугі петлі цьому не перешкода – позначається чималу вагу пристрою. Втім, такі петлі – зовсім не запорука успіху для роботи з сенсорним екраном, адже в разі Inspiron 15 7559 екран хитається при кожному дотику, так що користуватися сенсорним введенням не надто комфортно.
  На днище ноутбука знаходяться дві довгі ніжки червоного кольору з гладкою поверхнею і вентиляційна решітка для припливу холодного повітря до компонентів системи.
  Поруч розташувався стікер з технічною інформацією електроживлення моделі.
У ноутбука два індикатори стану: один вбудований в кнопку живлення, інший розташований на передній грані ноутбука — він сигналізує про зарядці або про малу залишкової ємності акумулятора.
  На лівій грані знаходяться два USB 3.0, 3,5-мм комбінований аудіороз'єм і роз'єм живлення. З протилежного боку розмістився ще один USB 3.0, повнорозмірний HDMI 1.4, зчитувач карт пам'яті типу SD/SDHC/SDXC, мережний порт RJ-45 і замок Kensington. У цілому набір портів можна назвати звичайним. В таку дорогу модифікацію можна було додатково встановити USB 3.1 Type-C і miniDP, але, мабуть, переробляти розведення було надто складно.
Модель Dell Inspiron 15 7559 не відрізняється малими габаритами. За рахунок використання сенсорного шару із захисною поверхнею (схоже, що це пластик) загальна товщина ноутбука становить трохи більше 25 мм. Маса пристрою – 2,7 кг, що зовсім не мало для сучасного 15,6-дюймового ноутбука.
  Незважаючи на використання матового пластика, частина елементів не відрізняється практичністю. Причиною тому — поверхні, покриті пластиком soft touch: кришка і робоча область. Ну і звичайно, без видимих відбитків пальців на сенсорному екрані з глянцевою поверхнею теж не обійдеться.
   Якість збірки Inspiron 7559 хороше. Зазори між елементами мінімальні, обробка країв ідеальна. Ніщо не скрипить і не скрипить. Верхня і нижня кришки помітно прогинаються при натисканні, але це не сильно позначається на враження про пристрій.
   Пристрої введення
   Завдяки цілком звичайним для пристрою з 15,6-дюймовим екраном — габаритам у Inspiron 7559 вмістилася повнорозмірна клавіатура острівного типу.
Кнопки такі ж чорні, як і сам ноутбук, і теж матові. Всі букви, символи і система підсвічування – білі. Можна вибрати один з двох рівнів яскравості або вимкнути підсвічування зовсім.
Розмір основних клавіш становить 14 × 14 мм. Кнопки верхнього керуючого блоку трохи менше по висоті, що є нормою для більшості ноутбуків. Всі керуючі клавіші за замовчуванням працюють при натисканні клавіші-кнопки Fn.
   Відстань між клавішами – 4 мм, хід – близько 2 мм (рівне у висоту кнопок). Натискання чіткі, з м'якою і тихою віддачею. Стандартна розкладка, довго звикати не доведеться. Клавіатура трохи прогинається по обидві сторони від центру, але дискомфорту це не приносить: друкувати комфортно, в тому числі завдяки великій області для зап'ясть.
   Робоча область тачпада середня за розміром 105 × 80 мм — і розміщена строго по центру нижньої частини робочої зони. Кнопки приховані, з середнім рівнем гучності звуком натискання і мінімальним ходом. В якості поверхні – матовий пластик. Тачпад відрізняється високою чутливістю і адекватно розпізнає управління жестами. За всіма характеристиками він схожий з встановленим у XPS 15.
У ноутбуці встановлена звичайна 1,3-Мп веб-камера з роздільною здатністю 720p. Поряд з нею знаходяться два мікрофони, що забезпечують запис звуку з шумозаглушенням, і індикатор роботи. Якість картинки не дивує: воно гідне при хорошому освітленні і швидко знижується в його відсутність.
  Внутрішня будова
  Доступ до всіх основних компонентів системи можна отримати, відкрутивши єдиний гвинт, що утримує нижню кришку ноутбука.
  Перед користувачем відразу постає все нутро Inspiron 7559. Завдяки цьому можна не тільки легко замінити SSD, HDD, пам'ять, модуль бездротового зв'язку і акумулятор, але і почистити вентилятори системи охолодження.
   Подальший розбір ноутбука складніше: потрібно відкрутити декілька зовнішніх гвинтів, а також з десяток внутрішніх, утримують каркас. Але це знадобиться лише при заміні клавіатури або при більш серйозному ремонті.
   Незважаючи на невелике місце під встановлення акумулятора, ємність батареї виявилася цілком собі гідного для 15,6-дюймового ноутбука – цілих 74 Вт*ч. З інших особливостей внутрішньої будови згадаємо ще одну: жорсткий диск встановлений без додаткового антивібраційного корпусу, що не кращим чином позначається на шумових характеристиках моделі.

Комментариев нет:

Яндекс.Метрика
Рейтинг@Mail.ru