Новые компьютеры

понедельник, 21 марта 2016 г.

Apple представила новый iPhone SE и iPad Pro 9,7.

                         Apple представила новый iPhone SE и iPad Pro 9,7.
    Захід Apple — це апріорі подія, до якої прикута увага у всьому світі. А вже якщо мова заходить про презентацію iPhone або iPad, то це подія подвійна. Сьогодні, 21 березня 2016 року, «яблучна» компанія представить одразу дві цікаві новинки. Одна з них — це iPhone SE з 4-дюймовим екраном, який стане першим апаратом Apple з такою діагоналлю після iPhone 5s і iPhone 5c, які побачили світ восени 2013 року. Світова прем'єра смартфона відбудеться в 20 годин за московським часом, і 3DNews буде вести пряму текстову трансляцію цієї події. Ну а поки пропонуємо ще раз пробігтися очима за попередніми характеристиками iPhone SE, зібраним на основі численних чуток.
Почнемо з назви, адже воно стало об'єктом численних домислів. У самих ранніх чутках модель прийнято було називати iPhone 6c по аналогії з iPhone 5c, який був злегка здешевленою версією iPhone 5 в пластиковому корпусі. Однак концепції у цих смартфонів абсолютно різні, що незабаром і було підтверджено нової «витоком», зауважувала про намір Apple наректи своє нове дітище iPhone 5se. Правда, цей варіант протримався недовго — через деякий час обізнані джерела опублікували нове і, як очікується, остаточне назву — iPhone SE.
Однією з причин того, що Apple відмовилася від цифри «5» при позначенні новинки, є той факт, що незважаючи на ті ж розміри, що і в iPhone 5/5s, свою «начинку» iPhone SE запозичив у iPhone 6s. Імовірно, його апаратну основу становить процесор A9, що працює в тандемі з співпроцесором M9, а основна камера побудована на основі 12-Мп сенсора і підтримує режим Live Photos, а також зйомку 4K-відео. Зрозуміло, не обійдеться без платіжного сервісу Apple Pay, а значить, в смартфоні повинен бути присутнім сканер відбитка пальця Touch ID. Словом, покупець iPhone SE, по суті, отримає той же iPhone 6s, але в більш компактному корпусі і з меншим екраном, який, до речі, не буде оснащуватися технологією Touch 3D — ця особливість, швидше за все, залишиться прерогативою флагманів.
Що стосується вартості, то відомі фахівці з інформаційних джерел щодо ще не випущеної продукції з Купертіно спрогнозували, що четырехдюймовый iPhone надійде в продаж за ціною $400-500, а представляє зараз цей сегмент iPhone 5s впаде в ціні до $250-350.
Другою новинкою сьогоднішнього дня обіцяє стати iPad Pro з діагоналлю екрану 9,7 дюйма. Останній представник модельного ряду планшетів Apple даного типорозміру — Air iPad 2 — дебютував у 2014 році, тобто, за мірками ринку, вже дуже давно. Так що коли в Інтернеті з'явилися перші чутки про намір купертиновцев цієї весни випустити нову 9,7" модель, більшість ЗМІ відразу ж приліпили до неї назву Air iPad 3. Але насправді все виявилося трохи складніше.
Якщо вірити останнім чуткам, з серією iPad Air покінчено. Відтепер Apple робить ставку на iPad Pro — молодшого брата випущеного восени 12,9" гіганта. «Залізо» у них виявиться практично однаковим — процесор A9X, 4 Гбайт оперативної пам'яті, 32/128-Гбайт вбудований накопичувач і так далі. Збережуться і такі типові риси серії Pro, як чотири динаміки і підтримка стилуса Apple Pencil. Але знайдуться і відмінності — крім інших розмірів екрану і зменшеному iPad Pro готують іншу тильну камеру. Фотомодуль нібито запозичений у iPhone 6s — на даний момент він є кращим з того, що пропонує Apple для своєї продукції в плані фотографічних можливостей (дозвіл 12 Мп, запис 4K-відео тощо).
Правда, різницю між Air і Pro споживачі зможуть відчути не тільки за характеристиками. Ціна новинки також зміниться — якщо молодша конфігурація Air iPad 2 (16 Гбайт, тільки Wi-Fi) продається в США за $500, то за 9,7" iPad Pro, за чутками, попросять $600.
Ще раз повторимо, що все сказане вище — лише чутки, нехай, може, і достовірні. Те, як виявиться насправді, дізнаємося вже зовсім скоро.

Комментариев нет:

Яндекс.Метрика
Рейтинг@Mail.ru